Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 07:51 - От София до Милано и Сао Пауло
Автор: eli55 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5775 Коментари: 0 Гласове:
24

Последна промяна: 20.06.2012 08:22


 През 1992 г. Елка Бързакова осъществява многократни пътешествия по света. Тук се спираме на две от тях - Милано в Италия и Сао Пауло в Бразилия.
В Милано, град с неповторима атмосфера,  има какво да се види и разбира се да се чуе в Миланската скала.
 Милано е град, който трудно можеш да опишеш с няколко думи, събрал е в себе си уникална архитектура от далечното минало, съчетана незабележимо с новото и модерното.
image

Настоящето и бъдещето се сътворяват ежедневно в Милано (Milano) - най-изобретателната европейска столица. Градът гъмжи от всевъзможни удоволствия. Театрите и кината, както и многообещаващите клубни сцени и изкушаващите ресторанти, процъфтяват в тази модна среда. Градът на модата и музиката си има собствен стил и ритъм на живот, в който древността и съвременият шик, са съчетани в едно.

Всичко около Милано е свързано с дизайнери и мода от най-висока класа. Разнообразието от магазини и модерни барове е почти прекалено. В Милано се намират катедралата "Света Мария Нашенте" на "Пиаца дел Дуомо", „Тайната Вечеря” на Леонардо да Винчи, както и уютни квартални ресторантчета, където обяда не може да мине без ризото по милански и особуко. Милано е вторият по големина град в Италия. Почти всичко се върти около текстилната индустрия. Най-известните дизайнери и модни къщи са разположени там.  Районът около ул. "Монтенаполеоне" и ул. "Дела Спига" е сърцето на модната индустрия и дом на много маркови магазини. В историческия център са много от забележителностите на града, включително катедралата - най-голямата готическа катедрала в света и операта Ла Скала. Навали – до каналите, е друг интригуващ квартал с нощния живот и художествената Академия Брера.

image

Космополитният Сао Пауло впечатлява с мащабите си над 10 млн. жители - трети в света и най-голям в Южна Америка.
 Заедно със съперничещия му Рио де Жанейро, често биват оприличавани на Ню Йорк и  на Лос Анджелис, респективно. Ако Рио впечатлява с природата си, то красотата на Сао
image

 Пауло се крие в хората, които живеят там и ярката смесица от различни култури, които витаят във въздуха на модерния мегаполис. Поредицата от небостъргачи на Авенида Паилиста бегло загатва за това, откъде извира океанът от енергия, с който пулсира градът. Далеч по-космополитен от своя "събрат", Сао Пауло е дом на много различни етнически общности, разпръснати в японски, италиански, арабски, ливански и християнски квартали. Различните националности са успели да си създадат огромен брой почитатели на своята кухня с изобилието от всевъзможни ресторанти - японски, италиански, бразилски, китайски, еврейски, арабски. 

image

Тук се намират едни от най-добрите музеи в Южна Америка, красиви плажове, много възможности за забавление, а нощният живот  може да се похвали с едни от най-известните световни изпълнители. В последните години Сао Пауло става основен център на бразилското бойно изкуство капоейра, което представлява уникална смесица между движения от бойните изкуства и танца.
Вижте и клипове за Милано и Сао Пауло.












Гласувай:
24



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli55
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 68352
Постинги: 15
Коментари: 1
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930